Djurförsök
Min profil
Program och tjänster
Allmänna villkor
Beställ online
Jobbmöjligheter
Leveransinformation
5 goda skäl att handla
Handla online
Vanliga frågor
Säkerhet
Kontaktinformation
Integritetspolicy
Produktinformation
Information om förfalskningar
Returer och byten

M·A·C TAR STÄLLNING MOT DJURFÖRSÖK
VÄGEN TILL EN VÄRLD UTAN DJURPLÅGERI
M·A·C utför inte djurförsök. Vi äger inte några anläggningar för djurförsök och vi ber aldrig andra att utföra djurförsök åt oss. I vissa länder utför dock myndigheterna djurförsök för att kontrollera att våra produkter är ofarliga innan vi får sälja dem. M·A·C har aldrig utfört djurförsök och vi fortsätter att gå i täten för det globala arbetet med att sätta punkt för djurförsök. Som ett led i detta har vi inlett ett samarbete med IIVS (Institute for In Vitro Sciences) i syfte att utöka användningen av och acceptansen för tester som inte involverar djur.
FAQ
Här följer svar på några av de frågor som oftast ställs till oss: Om du undrar något annat, KLICKA HÄR för att mejla oss, så hör vi av oss. Vi vill ha en löpande dialog med våra kunder.
Vilka länder ställer krav på djurförsök?
Kina utför djurförsök för att kontrollera att kosmetika är säker att använda för människor. Vi älskar våra fans och vill aldrig stänga dem ute.
Hur testar M·A·C att produkter är säkra och effektiva?
Vi testar våra produkter på frivilliga människor och utför in vitro-tester själva eller genom ett externt laboratorium.
Har M·A·C egna anläggningar för djurförsök?
Nej. Vi äger inte några anläggningar för djurförsök någonstans i världen.
Vad är Institute for In Vitro Sciences?
Institute for In Vitro Sciences (IIVS) utvecklar och inför program i länder där in vitro-tester inte är godkända i syfte att informera forskare om att tillförlitligheten hos dessa metoder har validerats på vetenskaplig väg. Vi är stolta över att presentera ett nytt samarbete med Institute for In Vitro Sciences (IIVS) med målsättningen att se till att alternativa testmetoder blir global standard. Genom finansieringen av IIVS International Outreach Program (IOP) bidrar vi till att göra skillnad. IOP erbjuder hjälp inom en rad olika områden, exempelvis tekniskt stöd i form av föreläsningar, seminarier och praktiska utbildningstillfällen till länder som idag förlitar sig på djurförsök för att fastställa om produkter eller ingredienser är ofarliga att använda för människor.