Djurförsök
Min profil
Program och tjänster
Allmänna villkor
Beställ online
Jobbmöjligheter
Leveransinformation
5 goda skäl att handla
Handla online
Vanliga frågor
Säkerhet
Kontaktinformation
Integritetspolicy
Produktinformation
Information om förfalskningar
Returer och byten

Djurförsök
M·A·C ARBETAR FÖR EN FRAMTID UTAN DJURFÖRSÖK
Vi testar inte våra produkter på djur och vi ber aldrig andra att testa våra produkter åt oss. Men om lagstiftningen kräver det ur säkerhetssynpunkt kan vi göra ett undantag. M∙A∙C fortsätter att vara ledande när det gäller att försöka avskaffa djurförsök globalt. Vi är stolt partner till IIVS (Institute for In Vitro Sciences) och tillsammans vill vi börja använda alternativa testmetoder utan djurförsök. M·A·C arbetar mot en framtid där djurförsök inte existerar.
VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR
Här finns svar på de allra vanligaste frågorna. Om du har fler frågor är du välkommen att KLICKA HÄR och mejla oss så svarar vi dig så fort vi kan. Vi vill väldigt gärna ha en pågående dialog.
Vad menar ni med att "ett undantag kan göras"?
Av alla länder som M·A·C säljs i, är Kina det enda land som vi vet använder djurförsök som en säkerhetsåtgärd. Det innebär att innan vi kan importera våra produkter till Kina, kräver deras regering att djurförsök genomförs för alla våra produkter eller ingredienser, och att det sker i ett myndighetskontrollerat laboratorium i Kina.
Hur vet jag om produkten jag köpt är testad på djur?
Kina är det enda land som vi vet använder djurförsök som en säkerhetsåtgärd. Djurförsök krävs exempelvis inte för våra produkter som säljs i USA eller EU.
Hur testar M·A·C sina produkter för att de ska vara säkra och effektiva?
Vi använder frivilliga människor och vi utför eller beställer in vitro-tester.
Äger M·A·C egna djurförsöksanläggningar?
Nej. Vi äger inte några djurförsöksanläggningar någonstans i världen.
Vad är Institute for In Vitro Sciences?
Institute for In Vitro Sciences (IIVS) utvecklar och implementerar program i länder där in vitro-tester inte är godkända. På så sätt kan de utbilda forskare i de vetenskapligt testade åtgärderna som de här programmen och metoderna innebär. Vi är stolta över vårt nya samarbete med Institute for In Vitro Sciences (IIVS) som hjälper oss att se till så att alternativa tester blir en global standard. Genom att stötta IIVS International Outreach Program (IOP) arbetar vi för att göra en skillnad. IOP-programmet erbjuder en mängd olika former av teknisk assistans: föreläsningar, workshops och praktisk utbildning för länder som använder sig av djurförsök för att avgöra om produkter eller ingredienser är säkra.
Vad innebär ”krävs enligt lagstiftning”?
Vetenskapliga eller lagstiftande myndigheter i vissa länder kan fortfarande utföra eller kräva djurförsök av kosmetiska produkter eller ingredienser för att kunna påvisa att de är säkra. Så är det bland annat i Kina, där regeringen ser djurförsök som det bästa sättet för att kunna garantera medborgarnas säkerhet. Innan vi kan importera våra produkter till Kina, kräver den kinesiska regeringen att alla kosmetikaimportörer betalar för djurförsök som genomförs av ett myndighetskontrollerat laboratorium i Kina.